Vakum Prosesi ile Kalıplama Makineleri ve Hatları

| HEINRICH WAGNER SINTO

Firmaya özel ve esnek sistem tasarımlarımız, her proje için optimum çözümü sunar. İster ince kesili döküm, ister ağır iş makine bileşenleri olsun - her sistem ihtiyaçlara göre ayrı ayrı planlanır. Aynı zamanda üretim sahasının yanı sıra mevcut bina yapıları ve malzeme akışları dikkate alınır. Vakum Prosesi kalıplama makineleri ve sistemleri aşağıdaki değişkenlere ayrılabilir:

A. Test Kalıplama Makineleri

| Vakum Prosesİ İle kalıplama makİnelerİ  ve hatları

Bunlar, prototip üretimi, pilot seri veya bireysel üretim ve küçük döküm parça serileri için idealdir. Sadece birkaç gramdan birkaç tona kadar olan döküm parçalar için kalıplar bu makinelerle üretilebilir. Kalıplama süreci, operatör müdahaleleri ile desteklenir. Kalıplar tamamen yük kaldırma sistemleriyle hareket ettirilir.

Elde edilebilen ürün miktarı, günde bir kalıptan saatte üç kalıba kadar değişir.

Tipik uygulamalar, özel döküm parçaların üretimi, ince kesitli döküm veya seri döküm parçaların sertifikasyonu (aynı zamanda onayı) süreçleridir.


B. Yarı otomatik Kalıplama Sistemleri

| Vakum Prosesİ İle kalıplama makİnelerİ  ve hatları

Yarı otomatik çalışma prensibi için tasarlanmıştır. Tüm adımlar kalıplama makinesinde otomatik olarak gerçekleşir. Derecelerin döküm ve soğutma alanına aktarılması ve boşaltılması, vinçler yardımıyla gerçekleşir. Sistemler, daha yüksek bir otomasyon derecesi için modüler bir temelde genişletilebilir.

Bu sistemler, yüksek ağırlığa sahip döküm parçaların üretimi ve tüm ağırlık sınıflarından küçük seriler ve orta birim miktarlarda döküm parçalarının üretimi için idealdir. Elde edilebilir ürünlerin sayısı saatte bir ile sekiz kalıp arasında değişir.

Tipik ürünler, petrol ve gaz endüstrisi için aşınma parçaları, valfler ve bağlantı parçaları ile genel makine inşası için gerekli bileşenlerdir (örneğin, baskı ve tekstil makineleri).


C. Tam otomatik Kalıplama Sistemleri

| Vakum Prosesİ İle kalıplama makİnelerİ  ve hatları

Bu kalıplama sistemlerinde kalıp üretimi, derecenindöküm ve soğutma alanına taşınması ve boşaltılması işlemleri otomatik olarak gerçekleşir. Numaralandırma, kalıp son boyama işlemi veya maça yerleştirme gibi kalıp üzerindeki standart faaliyetler manuel veya otomatik olarak gerçekleştirilebilir.

Bu sistemler ile minimum manuel müdahale ile verimli seri üretim garanti edilmektedir.

Ulaşılabilir üretim hızı saatte altı ila altmış kalıp arasında değişir.